Min Fantastiska Spenatsoppa 

Det var bra pris på storpack med färsk spenat idag, då brukar jag nästan alltid passa på att göra spenatsoppa! Detta recept är helt magiskt. Från början kommer detta recept från min mamma, som jobbade på en ”soup and salad” i USA för många år sedan. Jag har gjort om det lite, men i grund och botten är receptet det samma. Denna spenatsoppa känns lite lyxigare än en traditionell spenatsoppa, men minst lika enkel! Med färska hela spenatblad får man lite tuggmotstånd, servera gärna med vitlöksbröd, eller som jag gjorde, med krutonger gjorda på surdegsbröd! Mums!

Detta behöver du:

  • 200g färsk bladspenat
  • 1 gul lök
  • 5 dl Mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • En halv pressad citron (ev. en hel om citronen är liten)
  • 1 msk vegeta (se bild nedan)
  • 25g smör
  • Salt
  • peppar

Hacka löken och stek i en stor kastrull med smör. Stek tills löken mjuknat. Häll i mjölk, grädde och vatten i kastrullen och låt koka upp. Häll i vegeta, salt och peppar. Här kan du sedan välja om du vill köra en stavmixer i kastrullen så att den inte blir några lökbitar kvar eller om du hellre vill ha lite bitar kvar.

När soppan puttrat i ca 10 min lägger du i de hela spenatbladen. Glöm inte att skölja spenatblanden även fast det står att de är färdigsköljda, kan bli grus i soppan annars! Pressa sedan i citron.

När spenatbladen blivit mörka och mjuka är soppan klar. Smaka av med salt, vegeta och citron. Jag brukar alltid ha i mer citron, blir så gott. Servera med vitlöksbröd eller Krutonger.

Smaklig måltid!    

Tips! För en tjockare soppa, gör en bottenredning av smör och vetemjöl.Vegeta, en krydda du hittar i nästan alla butiker idag. Ibland kan man hitta den vid ”all världens mat” hyllorna. Kan användas istället för grönsaksbuljong eller som en smakhöjare och ger en djup och god smak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s