Hemmagjord Pizza

Idag gjorde vi hemmagjord pizza. Gud så gott det var! Är alldeles proppmätt, ändå envisades jag om att ta en kall bit som blivit över. Att göra egen pizza är pyssligt och enklare än vad man kan tro. Brukar göra pizza med Lea när hon är hemma hos oss, då gör hon ofta sin egen och en ”mini” pizza till hennes gosedjur, dom måste ju också äta lixom. Pizza kan man verkligen göra med hela familjen, skär upp massa ingredienser och låt alla göra sin egen pizza! Superkul och alla blir nöjda.


 

Detta behöver du till degen:

 • 50g jäst
 • 4dl Ljummet Vatten
 • 10 dl Mjöl + lite till utbakning
 • ½ dl Olja, gärna olivolja men det går bra med raps
 • 1 tsk Salt

 

Tomatsås:

 • 500g passerade tomater
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk Oregano eller pizzakrydda
 • 1 tsk Salt
 • 1 tsk Socker

Tips på topping:

Ost, skinka, kalkon, salami, Champinjoner, ananas, banan, paprika, lök (gul/röd), tomat, färsk basilika, skivad mozzarella, oliver, curry. Tips! Pizza med ananas, banan och curry är SÅ gott!

Har du köttfärsås över från gårdagen? Klicka på det på pizzan!

 

Såhär gör du:

Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja och salt. Häll i mjölet och arbeta i maskin 5 min eller för hand i 10 min. Ju slätare och mer arbetad degen är innan jäsning ju lättare blir det att baka ut pizzorna! Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 1 timme. Gör under tiden tomatsåsen (den kan gärna stå och dra sig ett tag) och skär upp det du ska ha på pizzan. Ingredienserna till tomatsåsen blandar du bara ihop med pressad vitlök.

När jäsningen är klar häller du ut degen på ett mjölat bakbord och delar in den i Fyra delar. Knåda inte degen! Baka ut med hjälp av mjöl och om du behöver en kavel. Lek med formerna på pizzorna, en pizza behöver ju inte vara rund!? Men kom ihåg att när du kavlat ut degen kan man inte börja om och göra en klump igen, då blir degen hård och svårarbetad. Lägg på tomatsås och ost sedan vad du vill ha på. In i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Olika beroende på vilken ugn du har och vilken tjocklek/storlek på pizzan du gjort. Du ser när pizzan börjar bli gyllene, då är den klar.

Servera gärna med pizzasallad och Hemmagjord kebabsås.

En kommentar på “Hemmagjord Pizza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s