Bakade fantastiska kladdkaksmuffins igår! Detta recept får muffinsen att hålla ihop trots att dom är kladdiga. Dom blir alltså inte sådär rinniga och degiga dom lätt blir annars. Gjorde dessa tillsammans med en god vän till mig som i princip aldrig bakar, hon blev så förvånad över hur lätta dessa otroligt goda muffins var att baka och skulle definitivt testa att göra dom själv! Tro mig, det säger mycket om hur enkla dom är 😉
Receptet räcker till ca 10-12 muffins
Detta behöver du:
- 100g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 4,5 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver (ta inte bort bakpulvret för att få det kladdigare!)
- En nypa Salt
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Häll i den smälta smöret med ägg och sockerröran och blanda. Häll sedan i alla torra ingredienser och blanda ordentligt.
Lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka ut smeten i formarna med hjälp av två skedar. Fyll ca 3/4, det blir ungefär 10-12 muffins.
Grädda i ugnen i 8-10 minuter, inte längre! De kommer verka väldigt lösa när du tar ut dom men när de svalnar kommer de vara helt perfekta. Pudra på lite florsocker om du vill.
Lycka till!