Helgtips! Sötpotatischips

Hur gott är inte sötpotatis?  Ibland kan jag tycka att vanliga chips är lite tråkiga. Dessa sötpotatischips blir lite som ”lyx chips” och inga kryddor behövs mer än salt. Enligt mig behövs inte ens en dipp! De är otroligt enkla att göra, de sköter verkligen sig själv. Super goda och inte alls lika onyttiga som de man köper. Njut med gott samvete! 


Detta behöver du:

  • Sötpotatis, valfri mängd beroende på hur mycket chips du vill göra. En sötpotatis blir ungefär en plåt
  • Olja
  • Flingsalt

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj sötpotatisen noga och skiva den tunt. Lägg skivorna i kallt vatten i 15 minuter. Häll av vattnet och torka av potatisskivorna noga med handduk eller hushållspapper. Lägg skivorna på en plåt klädd i bakplåtspapper, bara ett lager. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och pensla på ett tunt lager olja samt strö på flingsalt. Sätt in i ugnen igen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut när potatisen blivit hårda och krispiga. Låt svalna innan du äter dom.

Lycka till! 

Lägg i blöt

Sprid ut på plåt med bakplåtspapper 

Ta ut efter 15 minuter i ugnen och pensla på olja och strö på salt



Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s