Idag på brunchens vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på matmuffins. Dessa går så enkelt att slänga ihop och blir otroligt goda! Man kan ta bort eller lägga till de ingredienser man vill i fyllningen. Idag hackade jag ner färsk basilika som gjorde dessa riktigt fräscha. Supergoda, och perfekta till en kopp te på kvällskvisten, en brunch eller till en varm soppa.
Detta behöver du:
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 0,5 dl olja
- 2 dl filmjölk
Fyllning:
- 1 msk smör
- ½ rödlök
- 1 dl hackade soltorkade tomater
- ½ dl skurna oliver
- 1 dl riven lagrad ost
- Ev. Hackad färsk basilika
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och stek mjuk i smör. Låt svalna. Blanda mjöl, grahamsmjöl, salt, paprikapulver och bakpulver i en skål. Blanda snabbt ihop ägg, olja och filmjölk i mjölblandningen. Tillsätt den sekta löken. Oliverna, tomaterna, osten och ev. hackad basilika. Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten i ca 12-14 muffinsformar på en muffinsplåt. Ställ i mitten av ugnen i 20 minuter. Ät gärna lite ljumna!
Lycka till !