Amerikanska Blåbärsmuffins

Herregud vad dessa muffins är goda. Min mamma har gjort dessa så länge jag kan minnas och de är verkligen allas favorit. För något år sedan efter mycket tjat fick jag receptet så jag kunde göra dessa otroliga blåbärsmuffins själv! Vaniljyoghurten gör muffinsarna så himla saftiga. En riktig favorit från min sida!

Det här behöver du:

  • 100g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vaniljyoughurt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl frysta blåbär (kan bytas ut mot chokladknappar)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda försiktigt ner smält smör och vaniljyoughurt. Blanda de torra ingredienserna noga i en annan skål och blanda ner mjölblandningen i smeten. Sikta gärna ner mjölet. Häll sist i blåbären och vänd smeten med slickepott ett par gånger, det viktigt att blåbären är frysta då slipper du blå smet. Fyll stora muffinsformar till 3/4 . In med muffinsarna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Kontrollera om de är klara med sticka, det är gott om de är lite ”kladdiga”.

Denna gång gjorde jag hälften med blåbär och hälften med choklad, det är dessa chokladknappar jag brukar köpa, finns ljusa också. Jag delade upp smeten i två skålar, tog 1/2 dl frysta blåbär i den ena och 1/2 dl chokladknappar i den andra.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s