Hur skumt låter inte detta igentligen? När jag hörde om ananaspaj första gången var jag mycket skeptisk, det kan ju knappas vara gott. Men herregud vad fel jag hade! Det är ju SÅ GOTT! Förstår inte varför det inte äts oftare, det är ju otroligt enkelt också. Den tog slut direkt, alla var som galna i denna. Servera den med vaniljglass. Mums mums mums! Denna bara måste ni testa!
- 500g krossad ananas på burk
- 3 dl créme fraiche
- 1dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
Botten:
- 150g smält smör
- 3 dl mjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda det smälta smöret med resten av ingredienserna till botten, degen blir lite flottig. Tryck ut botten i en pajform.
Låt ananasen rinna av ordentligt. Det fanns inte krossad annans när jag handlade så denna gång fick jag köpa ananas i bitar och mixa i mixern, det fungerar också men blir lite ”vattnigare”. Blanda ananas, créme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg ordentligt. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg in pajen i ugnen i ca 25 minuter, fyllningen ska vara fast och inte lös.
Servera med vaniljglass!
Före gräddning
Lycka till !