Fudge Brownies á Roy Fares

Hallå! Idag testade jag dessa godingar, fudge brownies med extra mycket choklad. Det är kladdiga brownies som toppas med chokladtryffel, det blir en riktig chokladbomb och perfekt för den som gillar en riktigt djup chokladsmak. Det är första gången jag går efter detta recept när jag gör brownies, receptet är inspirerat från Roy Fares. Dessa brownies är verkligen en klass för sig! Var noga med att följa receptet och tänk på att om er form är lite större eller mindre än den som är angiven i receptet, anpassa tiden i ugnen efter det! Receptet är anpassat efter en 20×20 form, den form jag använde är 20×30 och jag minskade då gräddningstiden med ca 5 minuter. De blev helt perfekta!

Detta behöver du: 

Brownie:

  • 150g smör
  • 2,75 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Chokladtryffel:

  • 150g mörk choklad (ca 55%)
  • 150g vispgrädde 

Såhär gör du:

Tryffel: 

Du ska börja med tryffeln, den ska stå och vila ett tag. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och häll grädden över chokladen. Låt chokladen smälta och rör sedan tills det blir en slät och fin tryffel. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur medans du gör brownien. 

Brownie:
Sätt ugnen på 160 grader. Klä botten på en form (20×20) med bakplåtspapper (jag klippte ut en bit lika stor som botten) och smöra kanterna på formen. Smält smöret och häll det smälta smöret i en bunke. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt och blanda. Tillsätt ett ägg i taget och blanda försiktigt med slickepott, äggen ska arbetas in i smeten, det tar sin lilla tid. Vänd till sist ner mjölet med slickepott, även här försiktigt tills smeten blir len och slät.

Häll smeten i den klädda och smörade formen och fördela jämt. Lägg in i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. När kakan har svalnat vänder du den upp och ner på ett slätt fat eller på en skärbräda. Ta bort bakplåtspappret. Bred tryffeln ovanpå kakan och ställ in kakan i kylskåpet i minst 40-50 minuter. Om tryffeln är för lös kan du ställa in den i kylskåpet några minuter. Skär sedan brownies i bitar och servera rumsvarma. 

Smöra formen ordentligt och klä botten med bakplåtspapper

Rör helatiden smeten med slickepott, smeten är verkligen så himla god 😉

Smeta ut i plåt och in i ugnen! 

När kakan gräddats klart låt svalna i formen, när den är sval vänd då upp och ned innan du smetar på tryffeln. Lossa med kniv på sidorna av formen om du tycker det sittter fast lite innna du vänder kakan.

Bre på tryffeln på brownien, det gör inget om det rinner ner lite på sidorna, jag brukar ända skära bort kanterna för att få riktigt fina brownies.

Skär upp i valfri storlek och servera rumsvarm, jättegott till en kopp kaffe eller med en klick vaniljglass. Lycka till!   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s