Frukostbröd

Detta gudomliga bröd är jäsfritt och knådfritt, dvs att det går hur snabbt som helst att göra. Inte nog med att det går snabbt, det är så himla gott också! Detta slår scones alla dar i veckan enligt mig, och går ungefär lika snabbt att slänga ihop. Det innehåller massa bra fibrer också, som är bra för kroppen och mycket mer mättande än ett vanligt vitt bröd. 

Jag kallar det frukostbröd, men det är lika gott med en kopp te på kvällen när man är sådär småhungrig men det är för sent att laga en stor måltid. Många kallar det även sirapsbröd, yoghurtbröd eller filmjölksbröd. Men detta är min egna tolkning och min absoluta favorit!

Du kan byta ut youghurt mot filmjölk, och tillsätta torkade frukter såsom russin eller aprikoser om du vill. Har du aldrig bakat bröd förut är detta väldigt enkelt att börja med! Detta är ett måste att testa enligt mig om man aldrig gjort det.Det här behöver du:

 • 4 1/2 dl naturell yoghurt
 • 1 dl sirap (ljus eller mörk baksirap)
 • 1 tsk salt
 • 1 dl rågflingor
 • 1/2 dl havregryn 
 • 1 dl boveteflingor
 • 1 dl krossade linfrö (går lika bra med hela)
 • 1 dl solrosfrön
 • 3 dl vetemjöl
 • 3 dl fint rågmjöl
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1,5 tsk bikarbonat 

Såhär gör du:

Sätt ungen på 175 grader. Blanda yoghurt med sirap och salt i en bunke. Tillsätt alla andra ingredienser och rör om till en kladdig grötig smet. Klä en form med bakplåtspapper, gärna så bakplåtspappret sticker upp på sidorna. Smeta i smeten i formen och strö över havregryn, flingsalt eller solroskärnor. Jag strödde över lite havregryn. Grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Servera brödet varmt med smör eller Phiadelphiaost, det behövs nästan inte mer än så! 

Brödet går bra att frysa, jag skivar då upp brödet i skivor och fryser in. 

Lycka till! 


Före gräddning


Efter gräddning 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s