”Friterad bananpaj” 

Pajen är inte friterad, men den smakar som de friterade bananerna man får på asiatiska restauranger. Jag tror inte jag behöver säga mer, ni hör ju, det är magiskt gott! Receptet hittade jag från början hos Bambi, jag har dragit ner lite på sockret bara. Servera ljummen med vaniljglass och njut! 


Det här behöver du:

  • 100g smör
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mjöl 
  • 1/2 dl sirap
  • 3-4 st bananer, gärna riktigt mogna

Såhär gör du:

Okej så detta är busenkelt. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör, socker, mjöl och sirap till en ganska gladdig deg. Skiva bananerna och lägg i en pajform. Fördela ut degen på bananerna och skicka in i ugnen i ca 20 minuter. Så enkelt och så gott!Klart! Gjorde denna med glutenfritt mjöl istället då min fina kollega kom förbi, den ser därför inte lika ut som den brukar men den va minst lika god! Byt ut mjölet till glutenfri mjölmix och lägg till ytterligare 1 dl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s