Trippel Doppad Friterad Kyckling

Ibland känner man bara för något jättegott och onyttigt. Det blev en sån dag igår, blev så himla sugen på riktig hemmagjord amerikansk fried chicken. Så det fick bli min och sambons middag framför tvn. Vi såg en riktigt bra verklighetsbaserad film igår, ”Hidden Figures” eller på svenska ”Dolda Tillgångar”. Rekomenderar den starkt!

Denna friterade kyckling är trippeldoppad så det blir extra mycket frityrsmet, det är väll det som är godast.. Kycklingen blir jätte smakrik och otroligt saftig. Du kan välja att göra med öl eller vatten i frityrsmeten. Ät kycklingen med händerna och doppa i Dippsåser, blir knappast grisigare och godare än så. Tips på galet goda såser hittar du HÄR.


Det här behöver du:

 • 700g Kyckling innerfilé
 • 2 liter frityrolja (går bra med raps)
 • 5 dl mjöl
 • 1 msk starkt paprikapulver (kan bytas ut mot vanligt paprikapulver)
 • 1 msk lökpulver
 • 1/2 msk salt

Frityrsmet:

 • 2,5 dl mjöl
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk peppar
 • 2 st äggulor
 • 3 dl vatten eller öl

 Såhär gör du:

Blanda 5 dl mjöl med kryddor väl i en tallrik eller skål. Blanda i en separat skål allt till frityrsmeten. I en tredje skål häller du i vatten. Du börjar nu med att doppa kycklingen i vattnet, sedan i mjölet. Se till att mjöl täcker hela kycklingen. Du doppar den nu i frityrsmeten sen i mjölet igen. Se bild nedan. På så sätt blir kycklingen trippel doppad och frityren tjock och krispig! Om du vill doppa klart all kyckling innan du börjar fritera, strö ut ett lager mjöl på tallrikar och lägg kycklingen på mjölet utan att kycklingbitarna nuddar varandra. Annars fastnar frityren på tallriken eller i varandra. Jag rekommenderar dock att doppa kycklingen sen lägga den direkt i kastrullen. 

Värm upp oljan i en kastrull till ca 170-180 grader. Fritera kyckling i två omgångar (beroende på storleken på kastrullen). Kom ihåg att inte ha fläkten på när du friterar i kastrull. Kycklingen ska friteras i ca 15 minuter, efter några minuter måste kycklingen ibland petas lite på så de flyter upp till ytan. Efter halva tiden ungefär kan du vända på kycklingen så hela kycklingen får fin färg. Om du är osäker på om kycklingen är klar kan du ta ut en bit och skära i för att dubbelkolla, det går snabbare än vad man tror att fritera så se till att den inte blir torr. 

När kycklingen är klar lägger du dom på ett galler med hushållspapper under och låter dom droppa av. Servera som dom är eller med pommes och dippsåser. Mums mums mums! 

Doppa i vatten, mjöl, frityrsmet sen mjöl igen. Du kommer märka att detta inte går att göra med fingrarna som jag gjorde på bilden, du kommer ha mer frityrsmet på fingrarna än i skålarna tillslut! 😅


Första omgången på galler för att ”rinna av” och bli krispiga! 


Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s