Fredags Enchiladas!

Byt ut fredagstacosen ikväll till dessa enchiladas! Det är svårt att tröttna på tacos, men ibland vill man ju bara äta något annat. Detta är ju helt perfekt isåfall, enchiladas är färdigrullade tacos gratinerade i ugnen- ja du hör ju! Så himla gott, och galet enkelt. De blir liite starka m tack vare paprika chilli créme fraischen, är ni riktigt känsliga kan ni minska på den och ersätta med vanlig créme fraische, tycker ni däremot om stark mat kan ni göra tvärt om! 

Det här behöver du:

  • 500g köttfärs
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 röd eller gul lök
  • 3 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl créme fraische paprika chilli 
  • 2 dl créme fraiche 
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 1 pkt Tacokrydda
  • Tortilla bröd, ca 10 medium

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen. Tillsätt paprika vitlök och lök, och stek tills paprikan mjuknat, tillsätt tacokrydda tillsammans med 1/2 dl vatten och stek tills kryddan verkligen trängts in och vattnet är borta. När jag steker tacoköttfärs brukar jag ”mosa” köttfärsen med en gaffel för att få bort alla små köttfärsklumpar. Häll köttfärsblandningen i en skål. 

Hacka tomater fint. Blanda i hackade tomater, créme fraishe och ost i köttfärsblandningen och rör om. Spara lite ost som du kan strö över innan gräddning. Lägg en klick köttfärsröra på ett tortillabröd och rulla en rulle. Lägg alla enchiladas tätt på en plåt och strö över ost. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 

Voilà! Lycka till 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s