Hemmagjorda maränger!

Gör egna maränger! Det är verkligen busenkelt. Gör marängerna i vilka färger du vill, det piffar verkligen upp en helt vanlig glass eller marängswiss. Det är också mycket uppskattat att ge bort i present när man ska bort!

Jag delade upp smeten och färgade den ena babyblå, sen vände jag ihop den vita och blåa smeten för att få både vitt och blått i marängen.


Det här behöver du: 

  • 3 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk citronjuice
  • ev. karamellfärg

Såhär gör du: 
Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitorna tills de är fluffiga och kritvita. Äggvitorna ska stanna kvar i skålen när du vänder den upp och ner. Tillsätt nu maizena och citronjucie under vispning, och tillsätt lite socker i taget. Marängen ska nu vara blank och fin. Om du vill färga marängen kan du nu göra det, droppa i lite karamellfärg i smeten och rör om försiktigt med slickepott.

Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa valfri form av maränger på plåtarna. Tänk på att de sväller lite i ugnen så spritsa inte marängerna för nära varandra. Grädda i 15-20 minuter, de ska lyfta lätt från bakplåtspappret. Låt marängerna svalna på plåten. Förvara i täta burkar eller lådor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s