Smörkolasås

Chokladsås och kolasås i all ära. Men denna fudgesmakande smörkolasås är rena drömmen. Det är alltid kul att testa något nytt till glassen! Denna gång gjorde jag smörkolasåsen som fyllning till mina mini pavlova tårtor. Så himla gott, recept på pavlovatårtan kommer inom kort!

Det här behöver du:

  • 25g smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Hetta upp och låt koka under omrörning i ca 15 minuter under omrörning tills såsen blivit beige/brun och lite seg. Häll upp i en annan behållare och låt svalna eller servera lite ljummen till vaniljglass! Så gott!

En kommentar på “Smörkolasås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s