Tårtbotten- tre lika delar

Jag har verkligen hittat det ultimata tårtbotten receptet. Ni har säkert stött på detta förut men jag vill verkligen lyfta upp detta, för det är så HIMLA bra. Man kan i princip inte misslyckas. Beroende på hur stor eller liten tårta du ska göra ökar/minskar du bara antal ägg, resten är ögonmått!
Du behöver:

  • 3 lika stora glas 
  • Ägg ( till en springform 24 cm behövs 5 ägg) 
  • Socker
  • Vetemjöl
  • Potatismjöl
  • Bakpulver (till en springform 24 cm behövs 3 tsk)

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram tre lika stora glas. Kläck ägg i första glaset. Måtta nu upp socker i glaset brevid, det ska vara lika mycket socker som ägg. I det tredje glaset häller du hälften potatismjöl och hälften vetemjöl. Toppa det glaset med bakpulver. 

Klä formen du skall använda med bakplåtspapper och smöra samt mjöla kanterna. Börja nu att vispa ägg och socker poröst och fluffigt. Detta tar sin lilla stund, ha tålamod, det är värt det! Sikta nu i det tredje glaset med vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd försiktigt med slickepott, det här tar också en liten stund innan allt är fint blandat utan klumpar och utan att smeten sjunkit ihop. Häll nu i smeten i formen och ställ in längst ner i ugnen i ca 45 minuter. 

Låt kakan svalna helt i formen. För bästa resultat, ta ut kakan ur formen och plasta in. Lägg sedan i frysen i ca 30 minuter. Dela sedan kakan i tre delar, då får du fina jämna tårtbottnar! Det går utmärkt att frysa in tårtbottnen och tina upp när du ska göra tårta. Det går att göra vilken tårta som helst med denna botten som grund. Den är helt fantastisk!


Lycka till!

En kommentar på “Tårtbotten- tre lika delar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s