Indiskt Naan bröd

Indiskt naan bröd är ett typ utav bröd som äts till nästan all mat i Indien, men framförallt till grytor. Det är det absolut bästa tillbehöret till grytor enligt mig, speciellt till sånna med lite sting. Tips på indisk gryta hittar ni HÄR

Det här behöver du:

  • 6 dl mjöl
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1/4 pkt jäst (ca 15 g)
  • 3 msk olja
  • 2 msk yoghurt
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 20 g smör

Såhär gör du:

Smula jäst i en bunke. Lös upp jästen med ljummet vatten och låt stå i 10 minuter. Tillsätt olja, yoghurt, salt och socker och rör om. Häll till en början ner 5 dl mjöl och blanda ordentligt. Ta ut degen på ett bakbord och knåda degen. Tillsätt resterande 1 dl mjöl i degen om det behövs, degen ska inte vara för kladdig men inte heller för torr. Den ska vara blank och fin. Lägg tillbaka i bunken och täck med folie och bakduk. Låt stå i 1,5 timme.

Dela nu upp degen i sex stycken bollar. Låt bollarna ligga i 10 minuter under bakduk på arbetsbänken. Kavla ut varje boll till ett avlångt bröd ca 0,5-1 cm tjock. Jag tycker det är charmigt när bröden inte är helt jämna utan har lite olika former! Smält smöret i en kastrull. Hetta upp stekpanna och stek ett bröd i taget ca 3 minuter på varje sida. När brödet är färdigstekt penslar du på smält smör på brödet och lägger tätt under handdukar så att bröden ska hållas mjuka. Servera varma. 

En kommentar på “Indiskt Naan bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s