Krämig kycklingpasta med parmesan & vitt vin

 Åh vad denna pasta är god, och nästan oförskämt enkel! Går att förbereda i förväg och värma när det är dags. Jag har serverat ses massor av gånger och den är alltid lika uppskattad. Perfekt när du ska bjuda många på mat. Supergod och superenkel helt enkelt! 


Det här behöver du till kycklingen:

 • 4 st Kycklingfiléer
 • 1 dl naturell yoghurt
 • 1 dl olja

Kryddor:

 • 1 tsk lökpulver
 • 1 tsk  salt
 • 1 msk torkad persilja
 • 1/2 tsk socker
 • 1/2 tsk peppar

Panering:

 • 2 dl ströbröd eller panko
 • 1/2 dl mjöl
 • 1 tsk salt

Det här behöver du till pastan:

 • 500 g capellini pasta
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 sharlottenlökar
 • 5 dl grädde
 • 1 dl vitt vin
 • 150 g riven parmesanost
 • Salt och peppar 

 

Såhär gör du: 

Börja med kycklingen. Blanda naturell yoghurt med alla kryddor i en skål. Skölj av kycklingfiléerna och lägg i en fryspåse. Häll i yoghurt blandningen i påsen med kycklingen och fördela jämt runt filéerna. Jag brukar skaka påsen lite så blandas yoghurten. Förslut påsen och lägg i kylen i minst 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd, mjöl och salt i en tallrik eller skål. Doppa varje kycklingfilé i paneringen så paneringen täcker hela kycklingen. Hetta upp 1 dl olja i en stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna i stekpannan och stek på alla sidor tills alla sidor fått en brun och fin färg. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och lägg in i ugnen i ca 20 minuter. Ta gärna ut kycklingen och skär i den tjockaste biten för att dubbelkolla om kycklingen är klar. Det är väldigt olika beroende på storlek på filén.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen men häll av 1 minut tidigare. Ha gärna olja och salt i pasta vattnet. Häll av i durkslag och skölj av under kallt vatten tills all pasta är kall. Pastan kan nu bli lite hård igen. Lägg den kalla pastan i en skål och ställ åt sidan.

Hacka vitlök och sharlottenlök fint. Hetta upp olja i en stor kastrull. Stek löken i olja tills den blir lite blank, den ska inte bli brun. Häll nu i vinet och låt stormkoka på högsta värme i 1,5 minut. Tillsätt grädden och låt koka upp, sänk värmen lite och låt puttra ihop i ca 15 minuter. Stäng av plattan och blanda i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Häll nu i den kalla pastan. Vänd runt tills allt är jämt blandat och varmt.

Skär upp kycklingfiléerna och servera kycklingen på toppen av pastan. Blanda alltså inte i kycklingen i pastan. Servera gärna med ugnsrostade tomater och vitlöksbröd.

Låt kycklingen ligga i kylskåp och gosa till sig.


Panera och stek i olja innan du skjutsar in dom i ugnen

Använd gärna denna pasta! Blir så stor skillnad mot vanlig spagetti.


Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s