Världens saftigaste och godaste morotskaka

Min sambo, Dino, är helt galen i morotskaka. Det tjatas om morotskaka nästan varje dag. På grund av detta så har jag testat nästan allt, alla möjliga recept och påhitt. Men jag kommer alltid tillbaka till detta recept. Det går nästan inte att misslyckas med denna morotskaka, den är som en DRÖM. Så himla god, både kakan och frostingen är det absolut bästa jag ätit. 

Denna kaka går alltid hem, i vår familj har vi haft som tradition att äta denna morotskaka till brunch vid speciella tillfällen. Kakan äts såklart då med gaffel istället för sked, på ett riktigt amerikanskt vis. 


Detta behöver du:3 dl rivna morötter 

 • 3 ägg
 • 3 dl socker
 • 3 dl vetemjöl
 • 3 tsk kanel
 • 1 dl rapsolja
 • 1, 5 tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 krm salt

Frosting:

 • 200 g Phiadelphia 
 • 100 g mjukt smör
 • 4 dl florsocker

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Riv ca 2 st stora morötter på den fina sidan av rivjärnet. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. När smeten är vit och fluffig blandar du i oljan med slickepott i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en separat bunke. Sikta ner mjölblandningen i den fluffiga äggblandningen och rör om försiktigt, gärna med slickepott. Tillsätt sedan de rivna morötterna och vänd om smeten tills allt är blandat. Rör inte för mycket då blir inte kakan hög och luftig. Häll i smeten i den smörade och bröade formen och ställ in mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

Gör under tiden frostingen. Blanda smör, Phiadelphiaost och florsocker med en elvisp tills du får en len och fin frosting. 

När kakan är klar låter du den svalna i formen. När kakan är sval tar du bort den från formen och smetar på ett jämt och reält lager frostig på alla sidor. Det kan aldrig bli för mycket frostigt! 

Lycka till ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s