Halloween Cupcakes

Nu är det halloween och som jag har väntat! Det är ju den absolut bästa högtiden, efter jul såklart. Det finns så mycket roligt man kan baka och laga till halloween, och inte minst massa roliga saker att pyssla med! Dessa halloween cupcakes är inte alls så krångliga att göra, och de är så goda också! Ett par tre stycken åker lätt ner till kaffet eller efter maten. 


 Detta behöver du:

Choklad Cupcake:

 • 100 g smör
 • 2 st ägg
 • 2 dl socker
 • 2 dl mjölk
 • 2,5 dl mjöl
 • 1 dl kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 krm salt

Orange vanilj frosting:

 • 75 g rumstempererat smör
 • 4 dl florsocker
 • 2 tsk Vaniljsocker/ 1 tsk Vaniljextrakt
 • 2 msk vatten 
 • Karamellfärg, Gul och röd

Dekoration:

 • 40 g smält mörk choklad
 • Vit marsipan
 • Lakris Remmar

Såhär gör du:

Muffinsen: Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Smält smöret. Vänd i det smälta smöret i äggblandningen tills allt är jämt blandat. Häll/sikta sedan i alla torra ingredienser och blanda ordentligt. Lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka ut smeten i formarna med hjälp av två små skedar. Fyll ca 3/4 av formerna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Ta ut cupcakes och låt svalna i formen.

Frosting: Blanda alla ingredienser utom karamellfärgen med elvisp i en bunke tills du får en len och fin frosting. Tillsätt nu en droppe karamellfärg i taget, varva gul och röd, tills du får den orangea färgen du vill ha. Spritsa på frostingen på muffins eller smeta på med hjälp av sked. Ställ i kylskåpet medans du förbereder dekorationerna

Nu är det dags att dekorera. Smält chokladen i ett vattenbad och ställ åt sidan för att svalna något. Forma små spöken av vit marsipan. Klipp av laktris remmar och lägg på bakplåtspapper som ben, 4 st på varje sida. Spritsa eller ringla choklad mellan benen som kropp, då hålls benen ihop som en spindel när chokladen stelnat. Ta en tandpetare och doppa i chokladen och pricka ut ögon på spökena. 

Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa frostingen på cupcakesen. Lägg på spindlar och spöken på de spritsade cupcakesen.

Ett riktigt helgpyssel! Lycka till! 🎃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s