Chorizopasta med tomat och parmesanost

En pasta är bland det enklaste man kan slänga ihop men ändå det kanske godaste. Denna pasta har lite sting i sig och är helt otroligt god. Den går snabbt och är enkel, perfekt när du inte har mycket tid över till att laga mat.


Det här behöver du:

 • 4 portioner pasta i valfri form
 • 1 pkt chorizo (3 st korvar)
 • 1 gul lök
 • 2-3 vitlöksklyftor 
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 tsk soya
 • 1 tsk starkt paprikapulver
 • 1 hönsbuljong tärning eller 2 tsk hönsbuljong pulver 
 • Salt och peppar
 • 3 dl grädde
 • 1/2 dl riven parmesanost

Såhär gör du:

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär chorizo i små bitar. Finhacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök med chorizon tills löken blir mjuk och chorizon får en fin stekyta. Pressa i vitlök och rör om. Häll i en burk krossade tomater, buljong, dijonsenap, soya, salt och peppar. Låt koka på hög värme tills nästan all vätska har kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Häll till sist i parmesanosten och låt den smälta in i såsen. Blanda ihop pastan i pastasåsen och servera direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s