Klassisk Grön Pesto

Att göra egen pesto är så himla gott och är mycket enkelt. Det smakar inte som peston man köper i butik utan känns mycket fräschare och är mycket godare. Nu gör jag alltid egen och har helt slutat köpt de i affären. Denna måste ni testa!

Det här behöver du:

  • 50 g pinjenötter
  • 2-3 klyftor vitlök beroende på storlek
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 80 g parmesanost
  • Salt efter smak

Såhär gör du:

Plocka av bladen från basilika krukan och skölj. Lägg i vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja i en mixer och mixa tills slätt. Tillsätt riven parmesanost och mixa till en kräm. Smaka av med salt om du tycker detta behövs.

Blanda peston med het pasta eller lägg på varma mackor. Du kan göra otroligt mycket med pesto, lägg i en burk och spara i kylen om det blir över. Själv gjorde jag en pestopasta med stekt panerad kycklingfilé, så enkelt men känns så lyxigt och gott. Jag blandar då bara min egengjorda pesto med kokad pasta och serverar med kyckling och ugnsbakade tomater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s