Pretzels / Kringlor

Salta kringlor, eller pretzels som dom kanske egentligen heter, finns lixom inget bra namn på dessa godingar på svenska. Salta kringlor får mig att tänka på de små salta pinne liknande kringlorna man gärna äter som snacks till öl. Om man istället bara säger kringlor tänker jag på sockriga bakverk.

Dessa pretzels är brödliknande kringlor med en knaprig yta och med en del sälta. Ytan påminner lite om bagels då de först är kokade en stund i vatten innan de gräddas i ugnen.

Denna variant blir knaprigt hårda utanpå men lite mjuka inuti.

Dom är hur som helst hur goda som helst och passar bra till i princip allt! Till mellanmål eller till en soppa. Så himla goda och lite smått beroendeframkallande.

Ha kringlorna i ugnen tills de får en fin färg, ca 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s