Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad låter ju helt crazy, men det är det kanske är det mest genialiska man kommit på. Det är ett så galet gott tillbehör till en grillad köttbit. Du kan ha denna marmelad till allt du egentligen skulle haft gelé till.

Den här är perfekt tillsammans med en stekt köttbit, varm brunsås och potatisgratäng eller annan potatis är denna marmelad oslagbar. Och det är ju alltid kul att testa något nytt. Den är inte speciellt svår att slänga ihop heller.

Det här behöver du: 

  • 2 stora rödlök
  • 1 msk olja (ex. rapsolja)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • salt och svartpeppar

Såhär gör du: 

Skiva löken i fina bitar. Stek löken mjuk och blank i olja i en kastrull utan att den tar färg. Det tar ungefär 2-3 minuter. Häll i resten av ingredienserna och låt koka ihop i ca 15-20 minuter utan lock tills en marmeladliknande konsistens bildas. Häll upp i rena burkar (eller i en skål om den ska serveras samma dag) och låt svalna.

Servera kall som tillbehör till kött istället för exempelvis gelé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s