Chocolate chip cookie kladdkaka

Igår bläddrade jag igenom min instagram och en bild på denna goding kom upp. Efter några sekunder var jag uppe i köket och började baka, var bara tvungen att testa den! Receptet är från Fridas bakblogg och jag följde det i minsta detalj (vilket jag inte är så bra på annars) och gissa vad, den blev helt magisk! Den enda kladdkakan där kanterna är minst lika goda som mittendelen..

Denna chocolate chip cookie kladdkaka är to die for och Frida har verkligen hittat en kaka som har det bästa ifrån två världar. Här nedan sprider jag vidare receptet!

Det här behöver du:

  • 100 g Smör
  • 2 Ägg
  • 1.25 dl Farinsocker
  • 0.75 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad

Såhär gör du:Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.Smält smöret och ställ åt sidan.Rör ihop ägg, farin- och strösocker.Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. (Jag gräddade i 15 minuter och den blev perfekt)Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.Låt svalna. (Jag lät den svalna i formen)(Detta recept är inte mitt utan från Fridas bakblogg)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s