Brioche hamburgerbröd

Detta hamburgerbröd är ett av det bästa jag testat. Det blir så himla perfekt. Fluffiga, smöriga, blanka och fina. Jag fick detta recept skickat till mig från min vän och kollega Maria. Det är alltid lika kul att testa recept ifrån henne, hon är så duktig i köket!

Gör inte dessa hamburgerbröd utan bakmaskin.. blir inte så kul på arbetsbänken då, haha. Jag har lärt mig en läxa!

Det här behöver du:

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 7,5 dl mjöl el vetemjöl special
  • 125-150 g rumstempererat, tärnat smör

Såhär gör du:
Värm mjölk och vatten till 37 grader, fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumna vätskan och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker, ägg och till sist mjölet. Häll i mjölet lite i taget och arbeta i maskin i 5 minuter. Tillsätt då smöret och låt maskinen gå i ytterligare 5 min tills smöret är helt inbakat i degen. Låt jäsa under plast och bakduk i 60 minuter.

Dela upp degen i 12 st lika stora delar utan att arbeta degen. Forma bullar med lätta händer, tryck inte ihop degen för mycket.

Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 60 minuter med handduk över. Sätt ugnen på 220 grader.

Pensla bröden med uppvispat ägg Sätt in i mitten av ugnen i ca 12 min, de ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt innan du skär dom itu.

En kommentar på “Brioche hamburgerbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s