Att göra ett eget pulver är något alldeles speciellt. Känslan att man faktiskt skapat ett pulver är helt otrolig men det är extremt enkelt! Spara pulvret i en tät burk i flera veckor. Kan användas som smaksättare i de flesta frostingar, bakverk eller i grädde.
Det här behöver du:
- 2 dl socker
- 1 msk maizena
- Smör att smörja formen med
Såhär gör du:
Smörj en form med smör. Häll socker i en tjockbottnad stekpanna och hetta upp tills allt socker smält. Låt koka tills sockret får en brun och fin färg. Häll karamellen i formen och låt stelna helt i ca 15-20 minuter. Slå den hårda karamellen med baksidan av en träslev så den går i flera mindre bitar. Lägg karamellbitarna i en mixer tillsammans med maizena och mixa tills ett ljust pulver uppstår. Sila ev bort sockerkristaller. Förvara i en tät burk i skafferiet.
En kommentar på “Karamellpulver”