Karamellpulver

Att göra ett eget pulver är något alldeles speciellt. Känslan att man faktiskt skapat ett pulver är helt otrolig men det är extremt enkelt! Spara pulvret i en tät burk i flera veckor. Kan användas som smaksättare i de flesta frostingar, bakverk eller i grädde.

Det här behöver du:

  • 2 dl socker
  • 1 msk maizena
  • Smör att smörja formen med

Såhär gör du:

Smörj en form med smör. Häll socker i en tjockbottnad stekpanna och hetta upp tills allt socker smält. Låt koka tills sockret får en brun och fin färg. Häll karamellen i formen och låt stelna helt i ca 15-20 minuter. Slå den hårda karamellen med baksidan av en träslev så den går i flera mindre bitar. Lägg karamellbitarna i en mixer tillsammans med maizena och mixa tills ett ljust pulver uppstår. Sila ev bort sockerkristaller. Förvara i en tät burk i skafferiet.

En kommentar på “Karamellpulver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s