Bellini

Bellini är så fräscht och gott, en perfekt fördrink nu inför påsk. En Bellini är Mousserande vin med persikapuré, en drink från Italien. Persikopuré kan vara svårt att få tag på i vanliga affärer men det är busenkelt att göra en själv.

Det här behöver du:

  • 1 flaska mousserande vin (gärna prosecco)

Persikopuré:

  • 1 burk inlagda persikor (ca 250g)

Såhär gör du:

Häll av vätskan från de inlagda persikorna i en skål eller i ett glas. Lägg alla persikor i en mixer och mixa länge tills en fin och len puré uppstår. Tillsätt ev lite av vätskan från persikorna om du vill ha rinnigare konsistens. Spara vätskan, den kan du använda istället för sockerlag i andra drinkar.

Häll lite persikopuré i botten av ett champagneglas och fyll på med mousserade vin. Voilà! En Bellini 👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s