Banankaka med choklad

Denna kaka slänger du ihop på ett kick och den tar tillvara på de övermogna bananer som vi annars slänger, från och med nu kommer du aldrig behöva slänga en banan igen! Kakan blir supergod och supersaftig, precis som en banankaka ska vara!

Det här behöver du:

  • 75 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 mogna bananer
  • 100g mörk choklad

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Mosa bananer och hacka choklad. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en separat skål.

Häll det smälta smöret och mosade bananer i ägg och socker blandningen och rör om. Tillsätt mjölblandningen, blanda ordentligt med slickepott. Vänd i den hackade chokladen. Häll smeten i den klädda formen och skjutsa in i mitten i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna i formen men den är god lite ljummen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s