Vaniljkaka med vaniljkräm och smuligt täcke

Denna kaka är det bästa av två världar. Påminner om deg goda degen till smulpaj med vaniljsås men påminner också mycket om vaniljhjärtan. Det blir många rutor men kakan går bra att frysa in och är minst lika god när den sedan tinas upp. Jag har fyllt frysen och kommer servera denna kaka till vårfikat framöver☀️

Det här behöver du:

  • 400g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 2 dl kesella
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver för hand eller i matberedare till en smuldeg. Se till så att alla smörklumpar är borta. Klä en form ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Tryck ut hälften av smuldegen i formen. Spara resten i bunken.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål. Blanda ordentligt. Häll ut fyllningen i formen. Smula över resten av smuldegen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Pudra gärna på lite florsocker på kakan medans den är varm. Låt svalna HELT i formen innan du skär den i rutor. Det blir ca 40 rutor. De är ganska mäktiga så gör hellre flera små rutor än några stora, är de små får man ta två 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *