Saftig och smakrik kyckling i cidersås

Denna kyckling i ugn blev så himla god! Så kul när man gör något som blir såhär bra och fräscht i smakerna. Det var nästan svårt att sluta äta.. Den här är ett måste att testa, kycklingen blir så saftig och god.

Cidern fick jag i månadens smakbox och var helt perfekt i denna gryta. Finns en bild lite längre ner.

Servera tillsamman med potatismos eller färskpotatis.

Det här behöver du: (4 personer)

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 låda körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
  • 1 flaska (33cl eller 3 dl) äppelcider
  • 1 dl créme fraische
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hett vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk soya
  • 1 tsk sambal oelek
  • Färsk basilika
  • Salt och peppar

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en panna med olja. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek kycklingfiléerna med salt och peppar tills de får en fin gyllenbrun yta i ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg kycklingen i en form.

Finhacka den gula löken. Skala palsternackan och riv den samt vitlöken fint. Stek ca 3 minuter i olja i samma panna som du stekte kycklingen i. Häll äppelcider i pannan och låt koka tills vätskan reducerat till hälften. Tillsätt créme fraiche, matlagningsgrädde, hett vatten, buljong, soya och sambal oelek. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med mycket salt och peppar.

Lägg cocktailtomater i formen runt kycklingen. Häll såsen över kycklingen och tomaterna. Lägg över basilikablad och sätt in formen i ugnen i 30 minuter.

Servera med potatismos eller färskpotatis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s