Denna kyckling i ugn blev så himla god! Så kul när man gör något som blir såhär bra och fräscht i smakerna. Det var nästan svårt att sluta äta.. Den här är ett måste att testa, kycklingen blir så saftig och god.
Cidern fick jag i månadens smakbox och var helt perfekt i denna gryta. Finns en bild lite längre ner.
Servera tillsamman med potatismos eller färskpotatis.
Det här behöver du: (4 personer)
- 4 kycklingfiléer
- 1 låda körsbärstomater
- 1 gul lök
- 1 palsternacka
- 1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
- 1 flaska (33cl eller 3 dl) äppelcider
- 1 dl créme fraische
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl hett vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 2 msk soya
- 1 tsk sambal oelek
- Färsk basilika
- Salt och peppar
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en panna med olja. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek kycklingfiléerna med salt och peppar tills de får en fin gyllenbrun yta i ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg kycklingen i en form.
Finhacka den gula löken. Skala palsternackan och riv den samt vitlöken fint. Stek ca 3 minuter i olja i samma panna som du stekte kycklingen i. Häll äppelcider i pannan och låt koka tills vätskan reducerat till hälften. Tillsätt créme fraiche, matlagningsgrädde, hett vatten, buljong, soya och sambal oelek. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med mycket salt och peppar.
Lägg cocktailtomater i formen runt kycklingen. Häll såsen över kycklingen och tomaterna. Lägg över basilikablad och sätt in formen i ugnen i 30 minuter.
Servera med potatismos eller färskpotatis.