Brigaderos

Det börjar närma sig chokladbollens dag!Brigaderos är brasilianska chokladbollar och hur goda som helst. Dessa lena chokladbollar påminner lite om fudge och blir fantastiskt fina rullade i strössel eller kakao.

Receptet har jag fått av min kollega Carolina som tog med sig dessa godingar till jobbet en dag, de var SÅ goda, jag var bara tvungen att ha receptet. Jag gjorde mina till Leas 10 års kalas, otroligt uppskattat för stora som små!

Det här behöver du: 

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 4 msk kakao
  • 3 msk smör

Såhär gör du: 

Ta fram en tjockbottnad kastrull och häll i den kondenserade mjölken på medelvärme. Klicka i smöret och låt det smälta, rör hela tiden så det inte bränns. Rör ner kakao och låt koka upp. Rör hela tiden. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. När det släpper från kastrullen är det klart.

Häll upp smeten i en djup tallrik och låt svalna i kylskåp i ca en timme. Rulla små bollar, använd dig av en sked. Det blir ca 15-20 stycken. Rulla i valfritt strössel eller i kakao.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s