Lövbiff i brunsås

Jag älskar att servera kött direkt i såsen. Jag verkligen älskar sås och anser att en god sås är det viktigaste på hela tallriken. Därför passar grytor och andra såsiga rätter så bra för mig, och det brukar uppskakats mycket av de som äter. Såsen blir så mycket godare när både kött och lök får kokas ihop.

Servera gärna denna rätt med hemmagjort potatismos/stomp. Det går bra att byta ut lövbiffen mot annat kött.

Det här behöver du:

  • 600 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk soya
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och peppar

Servera med: 

  • Potatismos
  • Ev picklade grönsaker (gurka eller lök)

Såhär gör du: 

Strimla köttet. Skiva gul lök och hacka vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kött tillsammans med lök tills köttet blivit brunt och fint. Tillsätt vitlöken i slutet av stekningen. Häll i kokande vatten (gärna det vatten potatisen kokat i), matlagningsgrädde, soya, köttbuljong, balsamvinäger och gelé. Låt koka upp och puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med potatismos och gärna picklad gurka eller picklad lök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s