No Bake Cheesecake med jordgubbsglaze

Detta är utan tvekan det godaste recept på no bake cheesecake enligt mig, och kanske också den enklaste. Varken ugn eller frys behövs. Lägg lite färska jordgubbar på toppen eller skiva jordgubbar fint och lägg på cheesecaken innan du toppar med glaze, blir supersnyggt och gott. Denna slänger du ihop på nolltid och du kommer garanterat älska denna cheesecake!

Det här behöver du: 

  • 200 g digistivekex
  • 80 g smält smör
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Jordgubbsglaze:

  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 gelatinblad
  • 4 msk socker
  • Ev. Färska jordgubbar

Såhär gör du: 

Krossa digistivekex och blanda med smält smör. Tryck ut i en 24 cm springform och ställ i kylen. Vispa grädde i en skål och vispa philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker i en annan. Vänd ner grädden i philadelphia blandningen. Smeta ut på botten och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladet i en skål med vatten. Koka upp jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Låt puttra ca 10 minuter. Sila bort jordgubbarna i en fin sil och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Krama ur vattnet ut gelatinbladet och lös upp i den varma kastrullen under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna innan du hällen den över kakan. Låt stå i kylen minst 2 timmar innan du tar bort sidorna på springform och serverar cheesecaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s