Kanelbullesnittar

Snart är det kanelbullens dag igen! Vad snabbt tiden går, detta betyder att jag lagt upp recept här i över ett år. Tagit en ”liten” paus i några månader, men nu ska jag försöka ladda upp lite oftare igen!

Idag gjorde jag dessa kanelbullesnittar till en konferens på jobbet. Varför fira kanelbullens dag endast på torsdag när man kan fira hela veckan?;)

Det här behöver du: 

  • 150 g Smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 msk ljus sirap

Topping: 

  • 1 dl pärlsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Nyp ihop alla ingredienser utom sirap en bunke. Tillsätt sirap och arbeta ihop till en len deg. Rulla degen till två längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta ut längderna något och strö över hälften av pärlsockret och kanel. Lägg in i ugnen i ca 10 min.

Värm under tiden vatten och socker i en kastrull till en genomskinlig sockerlag. Låt kakorna svalna i ca 5 min innan du penslar över sockerlaget och strör på resten av pärlsockret. Snitta kakorna medans de är lite varma och låt sedan svalna på plåten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *