Jag kan inte få nog av banankakor! En så otroligt underskattad kaka. Saftig, gudomligt god och går att variera i all oändlighet. Om du tycker om choklad kommer du älska denna. G A L E T GOD.
Det här behöver du:
- 2 mogna bananer
- 75 g Smör
- 1/2 dl kaffe
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,75 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Mosa bananer med en gaffel. Smält smör i en kastrull och blanda i kakao samt kaffe, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en separat skål.
Häll i det smälta smöret och mosade bananer i skålen med ägg och socker och rör om. Tillsätt mjölblandningen, blanda ordentligt med slickepott.
Häll smeten i den klädda formen och skjutsa in i mitten i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna i formen.
En kommentar på “Chokladig banankaka”