Chokladig banankaka

Jag kan inte få nog av banankakor! En så otroligt underskattad kaka. Saftig, gudomligt god och går att variera i all oändlighet. Om du tycker om choklad kommer du älska denna. G A L E T GOD.

 

Det här behöver du: 

  • 2 mogna bananer
  • 75 g Smör
  • 1/2 dl kaffe
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,75 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Mosa bananer med en gaffel. Smält smör i en kastrull och blanda i kakao samt kaffe, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en separat skål.
Häll i det smälta smöret och mosade bananer i skålen med ägg och socker och rör om. Tillsätt mjölblandningen, blanda ordentligt med slickepott.

Häll smeten i den klädda formen och skjutsa in i mitten i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna i formen.

En kommentar på “Chokladig banankaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s