Saftig Banankaka

Jag har en förkärlek för banankakor. Det är så enkelt att svänga ihop och jag har alldeles för ofta bananer som blir bruna hemma. Finns inte mycket som slår doften av en nybakad banankaka. Denna blir sådär oemotståndligt saftig, lika god nygräddad som dagen efter. Går utmärkt att frysa in!

Recept på banankaka med choklad hittar du HÄR och en riktigt mörk choklad- och banankaka hittar du HÄR.

 

Det här behöver du: 

  • 2 mogna bananer
  • 50 g Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Mosa bananer. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål.
Häll i det smälta smöret, vaniljyoghurt och mosade bananer i skålen med ägg och socker och rör om. Tillsätt mjölblandningen, blanda ordentligt med slickepott.

Häll smeten i den klädda formen och skjutsa in i mitten i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna i formen, den är god lite ljummen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s