Världens godaste majssoppa

När jag bodde uppe i Sälen jobbade jag tillsammans med en kock som gjorde en helt fantastisk majssoppa. Detta var många år sen men jag kommer ihåg smakerna än idag, och äntligen har jag lyckats göra en liknande soppa!

Detta är min absoluta favoritsoppa, söt, saltig och lite het. Servera som förrätt på grillkvällen, eller som en vardagsmiddag tillsammans med bröd. En extremt uppskattad soppa!

Det här behöver du:

  • 1 burk majs (400g)
  • 1 gul lök, gärna färsk
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 majskolv
  • 1 burk kokosmjölk (200g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt

Såhär gör du:

Hacka löken och vitlöken. Häll av vattnet från maskburken. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och majs i ca 5 min. Häll över kokosmjölken och låt koka upp i några minuter. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen tills en grynig puré. Tillsätt vatten och hönsbuljong och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt skivad röd chili i slutet av kokningen. Smaka av med salt. Koka majskolven om den är färsk och skiva upp, lägg i soppan innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s