Krämiga Citronrutor

Denna krämiga och friska kaka är to die for om du tycker om bakverk med citron. Jag är inget stort fan av citrus i bakverk och desserter men denna kaka kunde jag inte sluta äta av!
En riktig sommarkaka som garanterat kommer imponera på dina gäster. Den är inte svår att baka och går snabbt att röra ihop.

Det här behöver du:

  • 3 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 175 g  rumsvarmt smör

    Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl socler
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl citronjuice (ca 2 citroner)
  • Rivet skal från en citron

 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienser till degen och tryck ut i en form. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke, rör ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp. Tillsätt citronjuice och rivet citronskal. Höj temperaturen på ugnen till 200 grader. Häll smeten över den förgräddade botten och ställ in i ugnen i ca 12 minuter. Kakan ska få lite färg och fyllningen ska ha stelnat något, det gör inget om den är lite kladdig.

Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan. Skär hellre kakan i mindre bitar än för stora, är de små får man ta två.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s