Nyttigt bröd på frön och nötter, Glutenfritt

Detta är ett bröd gjort på frön och nötter, och helt utan mjöl. Fröbrödet påminner lite om en energibar. En skiva av detta är det perfekta mellanmålet! Så himla gott med en skiva tomat och ost eller phiadelphia, eller med mosad avokado eller keso.

Du kan byta ut nötter och frön i receptet till i princip vilka nötter och frön du vill, men i samma mängd. Detta är verkligen ett bröd du kan experimentera med, tycker du om torkade frukter kan du ha i det också.

Jag brukar skiva limpan innan jag fryser in, då tinar jag så många skivor jag vill ha i brödrosten eller mikron.

Det här behöver du:

  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1,5 dl glutenfria boveteflingor
  • 1 dl torkad frukt/bär, ex. russin eller torkade tranbär
  • 1,5 dl finhackade nötter, mandel och hasselnötter
  • 1,5 dl grovt hackade nötter, mandel och hasselnötter
  • 2 tsk flingsalt
  • 4 ägg
  • ½ dl olivolja

 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kläck i äggen och rör i olivoljan tills en något kladdig röra.  Klä en form med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 60 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s