Tre kalla såser

Jag tänkte tipsa om tre olika kalla såser som är helt perfekta att dippa friterad kyckling eller pommes i. Såserna passar även väldigt bra till grillat på sommaren!

Två av såserna är baserade på majonnäs. Gör gärna en egen majonnäs eller köp Hellmans majonnäs, Hellmans majonnäs är lenare och gör en bättre bas i dessa såser. Se bild längre ner. 


Sweet honey mustard

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 tsk sötstark senap (exempel västerviks eller johnnys)
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Parmesan dipp

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil/cremé fraische
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta/ 2 tsk vitlökspulver
  • 2 msk parmesanost
  • salt och peppar

Michelles BBQ special 
Okej, så ibland har man inte mycket tid över, då behöver man något som går snabbt. Vad går snabbare än att blanda ihop två redan färdiga såser till en magisk mix som är helt oemotståndlig? Nästan pinsamt lätt, men jag är tvungen att dela med mig av denna eftersom det blir SÅ HIMLA GOTT.

  • Hälften BBQ sås
  • Hälften Ceasardressing

Du blandar helt enkelt ihop den mängd du vill ha. Exempelvis 2 dl BBQ och 2 dl Ceasardressing. Busenkelt. Funkar bra till all grillad mat på sommaren och en storfavorit till friterad kyckling.

Köp gärna denna majonnäs! Lite dyrare men verkligen värt det

En reaktion till “Tre kalla såser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s